4 appar

Daily, Inspiration


Här kommer tips på fyra stycken appar som kanske kan hjälpa dig i din vardag. Jag använder de själv och tycker de är lätta att använda. Ingen av apparna tar mycket av din tid, så testa och se om det är någonting du själv gillar och känner att du har användning för.


YOU

Detta är en app som får dig att tänka på annat i några minuter, ett avbrott ifrån vardagen.
Det handlar om att utföra en liten uppgift av något slag, exempelvis att städa undan en sak i hemmet, fota och lägga upp. Nästan lite som en "att göra-lista" fast för ditt välmående. Olika dagar får du olika "uppgifter" och det kan vara att ta en ny väg hem för att få förändring i din vardag, dela med dig av en positiv tanke, reflektioner, att göra något som gör dig glad, njuta av vädret eller äta en måltid som hjärnan gillar.

Allt handlar om ditt välmående, dessa små uppgifter kan få dig att stanna upp och fundera över livet i 2 minuter. Man gör det för sig själv, men kan samtidigt få lite peppning av andra användare (valfritt). Det går också att välja en egen inriktning för att nå dit man vill.

// If you want to read more you should press the translate button on the left side bar, at the top!
This app is all about taking "small steps to a happier, healthier you", which you can do with these micro actions in 4 different categories.


Soon

Detta är en av mina favoriter! Här sparar du listor på saker du vill göra, exempelvis restauranger/kaféer/klubbar du vill besöka, filmer du vill se, muséer du vill gå på och en hel del annat. Du sparar allting under de olika kategorierna som finns och när du söker efter saker kan du dessutom välja stad och se vad som finns nära dig. Jag använder ofta den här appen när jag ska gå på restaurang, ofta glömmer jag bort namnen på de där ställena som jag så gärna vill gå till. Då är det bara att kika i mina sparade listor och få tips. Det är verkligen perfekt att ha alla sådana listor samlade på ett ställe!

// If you want to read more you should press the translate button on the left side bar, at the top!
This app is about saving lists of restaurants etc.


Coach.me

Den här appen blev jag ganska nyligen rekommenderad att ladda ner. Här kan du spara mål, stora som små, och bestämma hur många gånger i veckan som du vill försöka göra detta. Det handlar alltså om att göra någonting till en vana, träna, dricka mera vatten, plugga eller kanske vakna tidigare varje morgon. Du får en påminnelse om att du bör göra uppgiften och får en positiv push till att du nästan är där, eller att du kan klara lite till. Dessutom får man bocka av det som man utfört, vilket bara det ger en superskön känsla, man känner sig så himla duktig!
När jag började var min första tanke att starta lätt. Målet kanske är att träna 5 gånger i veckan, men jag börjar med 2 bara för att det inte ska bli jobbigt. Jag vill ju kunna känna att det är kul, så därför väljer jag något jag vet att jag kommer kunna klara, för att sedan trappa upp det och göra det svårare och svårare.

// If you want to read more you should press the translate button on the left side bar, at the top!
This app is about setting goals in your everyday life. It's all about making it a habit and this app will help you get there.


Calm

Stressar du mycket? Här är appen som hjälper dig att hitta lugnet i vardagen.
Jag använder den nästan bara om jag är stressad, orolig eller inte kan sova, men även denna kan hjälpa till om man vill få lugnet till en rutin. Du får hjälp att meditera, få till en lugn och skön andning eller att sova bättre. Det tar inte alls lång tid att slappna av och du kan välja lite själv vilken hjälp du är intresserad av.

// If you want to read more you should press the translate button on the left side bar, at the top!
This is the perfect app for all the stressed out people, to find the calm. You get help with your breathing, sleep and/or meditation.


Gillar

Kommentarer