Det här med att bli något

Daily
>

Jag är nog inte den enda som går i "skoltankar" just nu. Trots att jag just nu pluggar på Universitetet och har lite att hålla igång med där, så är det ändå bara en termin på denna kurs och till våren är det dags att hitta något nytt att göra. Sista ansökningsdatum till universitetet närmar sig med stormsteg och jag har haft lite smått ångest över hur jag ska göra. Satte mig ner med mamma igår och letade utbildningar jag skulle kunna tycka om. Vad är jag egentligen intresserad av? Även om jag hittar en rolig utbildning, är det något jag ens kommer behöva i framtiden? Ska jag gå en utbildning bara för att jag känner att jag måste plugga, ja men då kan jag ju lika gärna satsa på jobbet. När vet man att det är rätt?

Det är mer än ett år sedan studenten och jag har väl så smått kommit in på ett spår jag nog skulle passa i. Det gäller bara att hitta rätt utbildning för det.. Samtidigt känner jag att jag måste få lugna ner mig lite också. Det är så himla typiskt mig att ta mig an en himla massa olika projekt hela tiden och sen inte ha tid för det här vardagliga, städa, sovmorgnar, träffa vänner osv. Det är så himla svårt att veta.

Ännu är det ingen brådska med utbildning, det vet jag också, men samtidigt känns det så himla jobbigt att inte veta var man vill komma i livet. Det där med att sätta upp mål inför framtiden är så svårt när framtiden är så jäkla oklar. Det jag har gjort är väl att försöka spalta upp saker jag är intresserad av, bra på och sånt som ligger mig naturligt i livet. Jag har letat runt på internet efter utbildningar där det jag kom på finns och sett om det är något som verkar intressant och kan passa mig. Jag själv är ganska kräsen och har därför kunnat ta bort de flesta utbildningar jag hittat, men då vet jag i alla fall vad jag inte vill gå och har kommit en liten bit närmre målet.

  • Daily

Gillar

Kommentarer