En positiv tid i livet för mig

Looks


Ja tänka sig. Jag går in på månad tre på mitt nya jobb och börjar inse att jag snart inte är så ny längre. Himla roligt dock och jag trivs riktigt bra hittills! Jag vet inte om det är på grund av våren och vädret, eller om allting bara går så mycket bättre nu än vid den här tidpunkten förra året, men jag är så väldigt positiv och glad just nu. Förra året var jag definitivt inne i en stor svacka, det ska jag inte försöka tysta ner eller spela undan, men det är verkligen en game changer att må bra. Självklart något jag jobbat väldigt mycket på, men om det här är resultatet så vill jag aldrig sluta jobba på det.

Jag satt och skrev ner lite mål för maj månad precis. Att skriva ner tankar, mål och liknande är definitivt något jag pausat under i princip hela pandemin och inte förrän nu känt vore skönt att återuppta. Det finns självklart alltid utrymme för utveckling, men mycket av det jag tänkt skriva, eller vanligtvis brukat skriva, är saker jag redan påbörjat och vill fortsätta jobba på. För att ta ett rätt tydligt och konkret exempel så hade jag för ett år sen svårt att ta mig ut på en kort daglig promenad, även bara 10 minuter eller runt huset. Något jag kämpade otroligt med att klara av, för psykets skull. Under hela 2022 har jag istället snittat 4 gympass i veckan och dessutom tagit många promenader och liknande. Värt att nämna är att detta skett utan press eller krav på mig själv. Enbart för att jag vill, orkar och mår bra av det. Det finns verkligen så mycket skeva ideal, press utifrån och till slut press på sig själv. Oavsett om det gäller träning, jobb, utseende eller något annat. Därför är det viktigt för mig att mina mål och mitt hälsomål just i det här exemplet inte innefattar krav eller fokus på att träna mer, utan snarare om att fortsätta på det koncept som fungerar just nu och istället få in lite fler/andra delar i passen istället. Jag jobbar med en PT för att få in andra övningar och annat än bara styrka i passen till exempel. Det är inte bara i träning/hälsa som det är viktigt att lyssna på kroppen, jag tror däremot att vi är mest mottagliga för såna tankar inom det området.


Den här genomgående positiva känslan jag har nu är lätt att ta för givet och därför kändes det så himla skönt att få skriva ner lite punkter och tankar. Att reflektera över var jag är i livet idag och känna att fokus kan få ligga på kontinuitet och vidareutveckling, där jag kan just nu. Jag börjar lära känna mig själv, igen, och det känns verkligen fint att få må bra i mig själv igen.


Gillar