Five tips to keep organized and motivated

Inspiration

Calendar

Mitt absolut bästa tips är att använda sig av en kalender. De som känner mig vet att jag älskar min kalender och använder den varje dag, jag klarar mig inte utan den. Det är här jag samlar all viktig information om vad som händer i livet, smått som stort, för att inte glömma något. Prov, läxor, jobbschemat, möten, bästisdejter, födelsedagar, allt. Det viktiga är att du får en bra översikt, så du ser vad som närmar sig, hur många dagar det är kvar till det där stora provet till exempel. Jag som älskar ordning och struktur har också färgkoder i kalendern. Till exempel är den gröna färgen jobbets färg och den lila är bloggfärgen. Det gör att du både lättare och snabbare ser vilket område det du skrivit handlar om. (Ha till exempel en färg för skola, så ser du lätt när det är prov eller läxor.)

Note pad

Ett anteckningsblock är en fördel om du vill få lite koll på vad du har att göra till exempel. Har du många läxor att göra, eller har dina föräldrar kanske bett dig att städa eller tvätta? Skriv upp det på en "att göra-lista" så kan du enkelt bocka av det som är färdigt. Du får en klar bild av vad som finns att göra och jag brukar alltid känna mig nöjd när jag har hunnit bocka av flera punkter.

Jag har även ett block för att skriva bloggsaker. Så fort jag får idéer om inlägg, skriver jag ner de. Sitter jag exempelvis på tåget och inte har något att göra punktar jag upp vad man kan skriva om ämnet, så går det snabbt när jag väl ska skriva inlägget. Skriv alltid ner idéer, så har du alltid en lista på saker att skriva om! Om du någon dag inte vet vad du ska skriva om kan du kolla i blocket. Mitt bloggblock använder jag också för att planera i förväg. Jag bestämmer alltså ofta i förväg vad jag ska skriva om och vilken dag det ska komma upp, för att slippa sitta med skrivkramp eller ångest.

Prepare workspace

Ni ser ofta att jag skriver att jag städar. Jag är bra på att lägga saker på ställen "så länge". Efter ett tag är alla ytor överbelastade och panik uppstår. När man ska plugga eller blogga tycker jag det är viktigt att ha ett speciellt ställe man kan sitta vid. Jag använder ofta mitt skrivbord (när jag inte sitter i sängen..) och känner mig mer produktiv när skrivbordet är städat. Jag hittar lättare inspiration och motiveras till att göra inläggen noggrant och till att vara organiserad.

Seek inspiration

Att leta runt på internet efter inspiration kan vara en boost till att göra saker bättre. För mig som bloggar är det naturligtvis inspirationen som gör att jag kommer på saker att blogga om, men även när man pluggar tycker jag att det är viktigt att vara inspirerad för att göra ett bra jobb. Kika runt på tumblr, pinterest, weheartit eller instagram i 10-15 minuter innan du sätter dig ner. Håll bara koll på att det inte tar längre tid än så..

Blogging is fun

Jag fick höra visdomsorden "Blogging is meant to be fun!", så till er som bloggar: Glöm inte bort att du tycker om det du gör. Har du inte roligt längre eller känner du mest ångest över bloggen? Tänk efter vad du egentligen tycker är kul med att blogga och håll dig till det. Det kanske kan vara bra att göra en lista på saker du gillar eller vill göra och skriva om de sakerna.

Gillar

Kommentarer