FIVE TIPS TO KEEP ORGANIZED AND MOTIVATED

Inspiration

-

Calendar


Mitt absolut bästa tips är att använda sig av en kalender. De som känner mig vet att jag älskar min agenda och använder den varje dag, jag klarar mig inte utan den. Det är här jag samlar all viktig information om vad som händer i livet, stort som smått, just för att inte glömma något. Tentor, läxor, jobbschemat, möten, bästisdejter, födelsedagar, allt. Det viktiga är att du får en bra översikt, så du ser vad som närmar sig, hur många dagar det är kvar till det där stora provet till exempel. Jag som älskar ordning och struktur har också färgkoder i kalendern. Till exempel är den gröna färgen jobbets färg och den lila är pluggfärgen. Det gör att du både lättare och snabbare ser vilket område det du skrivit handlar om. (Ha till exempel en färg för skola, så ser du lätt när det är prov eller läxor.)


-

Note Pad


Ett anteckningsblock är en fördel om du vill få lite koll på vad du har att göra till exempel. Har du många läxor att göra, eller har dina föräldrar kanske bett dig att städa eller tvätta? Skriv upp det på en "att göra-lista" så kan du enkelt bocka av det som är färdigt. Du får en klar bild av vad som finns att göra och jag brukar alltid känna mig nöjd när jag har hunnit bocka av flera punkter.

Detta gör ju många i telefonen numera, just för att det är lättare att skriva ner direkt. Även om jag också använder telefonen ibland, skriver jag alltid in det i ett riktigt block efteråt, just för att jag tycker man får en bättre överblick.


-

Prepare Workspace


Ni ser ofta att jag skriver att jag städar. Jag är bra på att lägga saker på ställen "så länge". Efter ett tag är alla ytor överbelastade och en lite mindre panik uppstår. När man ska plugga eller blogga tycker jag det är viktigt att ha ett speciellt ställe man kan sitta vid. Jag använder ofta mitt skrivbord eller vid matbordet och känner mig mer produktiv när bordet jag sitter vid är städat. Jag hittar lättare inspiration och motiveras till att göra inlägg noggrant och till att vara organiserad.


-

Seek Inspiration


Att leta runt på internet efter inspiration kan vara en boost till att göra saker bättre. För mig som bloggar är det naturligtvis inspirationen som gör att jag kommer på saker att blogga om, men även när man pluggar tycker jag att det är viktigt att vara inspirerad för att göra ett bra jobb. Kika runt på exempelvis tumblr, pinterest eller instagram i 10-15 minuter innan du sätter dig ner eller när du tar en paus. Håll bara koll på att du inte sitter för länge..


-

Is it Fun?


Jag fick höra visdomsorden "Blogging is meant to be fun!", så till er som bloggar: Glöm inte bort att du tycker om det du gör. Har du inte roligt längre eller känner du mest ångest över bloggen? Tänk efter vad du egentligen tycker är kul med att blogga och håll dig till det. Det kanske kan vara bra att göra en lista på saker du gillar eller vill göra och skriva om de sakerna.

Detta tror jag gäller allt annat också. Det mesta kan vara roligt! Blir det tråkigt? Fundera över varför du gör det du gör. Oftast har man ett mål med det man gör och att påminna sig om det kan hjälpa en att fokusera bättre och bli triggad till att göra färdigt.


Gillar

Kommentarer