Have faith

Inspiration

Mycket jobb har det blivit den här veckan, så det var skönt att hinna med en ledig dag igår. Morgonen spenderades med syster, sen åkte jag och fixade naglarna (äntligen!!), pratade i telefon med en fin vän, fikade lite med bästis och sen började påskfirandet tillsammans med familjen. Vi var och hörde på Matteuspassionen i Engelbrektskyrkan!

Något jag inte pratar så mycket om är att jag faktiskt är kristen och troende. Jag är inte superstrikt och går inte i kyrkan varje söndag, som många tror när de hör detta. Jag är riktigt dålig på att gå i kyrkan faktiskt, men det är där jag lättast hittar ett lugn. Jag känner mig sällan fridfull, men gör det alltid när jag lämnar en kyrka. För mig är det viktigt att jag känner att det alltid finns någon som lyssnar. Vare sig jag har det jobbigt själv eller det är en kompis eller en världskris, så vet jag att någon därute lyssnar till mina böner och det ger mig styrka. Känslan av att aldrig behöva vara ensam gör att jag fortsätter vara kristen. Jag tror inte att det handlar om att man ska vara duktig på att gå i kyrkan eller vara aktiv inom kyrkan. Jag tror snarare att det handlar om att man har en tro och att det finns ett ställe där man lättare hittar sig själv i en jobbig situation.

I've been working a lot this week, so it was great to have a day off yesterday. I spent the morning with my sister, then I fixed my nails (finally!!), talked on the phone with a lovely friend, had coffee with bestie and then we started celebrating easter with the family. We went to hear the St Matthew Passion in church!

Something I don't talk about that often is that I'm actually a Christian and that I believe in a God. I'm not very strict and I don't go to church every Sunday, which a lot of people think when they hear this. I'm actually really bad at going to church, but this is where I find my peace and calm easiest. I seldom feel peaceful, but when I leave a church I always do. To me it's important to know that someone is always listening. Whether it's my own problems, a friends or chaos in the world, I know someone out there hears my prayers and that gives me strength. The feeling of never being alone makes me continue to have faith. I don't think it's about going to church all the time or being active within church. I believe it's about having faith, believing, and that there is a place where you easier can find yourself in a tough situation.

Gillar

Kommentarer