Hur tänker folk?

DailyEn liten livsuppdateringen kanske inte vore fel? Det har varit en lite småtung vecka. Inte för att det varit speciellt mycket att göra på jobbet eller efter, men mer det här med att rutinen att stiga upp tidigt på morgonen har försvunnit och så. Sen lyckades min telefon tråkigt nog bli stulen i Berlin förra helgen, så jag har behövt lösa allt kring det och sitta i support fram och tillbaka, vilket har varit lite energikrävande. Därför har jag inte heller haft någon direkt möjlighet att ta bilder och så. Nu är hur som helst det tråkiga problemet löst och jag har lyckats skaffa en ny telefon! Idag är det en fixardag och jag håller på att städa, jobba lite med bloggrelaterade saker, umgås lite med mamma och så hoppas jag att jag orkar mig iväg till gymmet en sväng senare! Inget jobbigt eller stort på schemat än så länge.


PS. Kan vi ta en sekund till att klaga lite över vem i hela världen som stjäl en telefon? Det är ju helt sjukt vad man är beroende av den.. Mobilt BankID använder man till cirka allt, att höra av sig till folk, bara att bestämma var man ska mötas och inte kunna ringa, eller typ SMS-avi för att kunna ta emot den nya telefonen (löste sig finfint dock). Det är så många småsaker man gör i vardagen som är beroende av en telefon och då har jag inte räknat med "fritid"; typ sociala medier av olika slag exempelvis. Pass och pengar är väl egentligen det enda som skulle kunna vara värre - men i många fall behövs mobilt Bank-ID till bankkonto, inlogg etc! Jag tycker ju inte att det någonsin är okej att stjäla, men när det är något som är så viktigt för en person så ställer man verkligen till det. Jag avskyr folk som enbart tänker på sig själva och inte förstår att det kan finnas konsekvenser för någon annan. Ett objekt som inte har personligt värde går ju ganska lätt att ersätta och finns möjlighet att få ut på försäkring, men nu var jag utomlands med begränsad tillgång till det mesta och därför blev den här stölden också så otroligt mycket krångligare för mig, än om de stulit något annat. Jag förstår ju också att det finns många värre problem i världen än de som bara inte kan skilja på mitt och ditt, men jag har kanske inte fått ur mig allt ilska ur systemet än. Lyckligtvis löste sig allting rätt bra för mig och jag kan ändå säga att min resa var härlig, men det är ändå så himla tråkigt att det ens ska behöva hända! Varför gör folk såhär mot andra och hur kan man ens ha mage att ta något från någon annan? Jag förstår verkligen inte.

// A life update might be in order? It's been a bit of a rough week for me. Not because we've had a lot to do at work or after, but it's been a hassle to try to find the routine of waking up early every morning again. Also, my phone got stolen last week in Berling, so I've been trying to solve everything regarding this which has been taking a lot of energy. Therefore, I haven't really been able to take any pictures this week either. Anyway, I've solved the problem now and gotten myself a new phone! Today, I've just had a calm day, cleaning, working on some blog stuff, I've been hanging out a bit with mum and tonight I hope I'll have enough energy for the gym too! Nothing exhausting on the schedule so far.  • Daily

Gillar

Kommentarer