New life

Daily

Det är mycket på G nu. Ni som är bra på matte kan nog se på mina anteckningar hur dålig jag är, men det stoppar mig inte. På bara två lektioner, varav en seriös, har jag redan gått igenom ett helt kapitel och känner mig taggad. Jag tror, att så länge man har något som triggar en till att bara förbättra sig så har man större chans att klara målet. För första gången gör jag inte matten för att klara mig igenom skolan, jag gör det för att jag VILL lära mig och det gör så stor skillnad.

Det är superskönt att få fokusera på bara ett ämne! När jag gick i skolan tyckte jag att var komvux något negativt. Jag tog så många kurser jag kunde istället och gick ut gymnasiet med alldeles för många poäng, just för att jag ville slippa komvux. Jag trodde att man hamnade där för att man hade hoppat av gymnasiet eller liknande. Och även om det är så för vissa, så behöver det inte vara så för alla. Jag vet inte om jag 100% ångrar att jag gick för många kurser på gymnasiet, men jag hade kanske prioriterat annorlunda om jag visste hur skönt det är att få fokusera och lära sig på rätt sätt från början, som jag gör nu.

Jag skulle rekommendera er att försöka satsa på att klara de ämnen ni har och är det sen så att ni missat någon kurs som ni verkligen vill/behöver ha är komvux ett jättebra alternativ där du kan göra det på distans eller i klassrum. Jag är supernöjd, då jag ratade matte mest av allt på gymnasiet, men idag läser frivilligt och än så länge tycker det är kul. Det hade jag aldrig i livet trott på för några år sedan!

____________________________________________________________________________________

There's a lot going on right now. If you're good in maths you can probably see on my notes that I'm not.. But that won't stop me! In just 2 classes, where 1 was serious, I've already gone through a whole chapter. I think, that as long as you have something you aim for which makes you want to do better, you'll reach your goals faster. For the first time I'm not doing maths cause I need it to graduate, I'm doing it because I WANT to learn and that's a huge difference. I'm really happy with the choice of doing this course now after I've graduated, and that it is possible to do so. Today I'm doing maths willingly and in high school it was the worst subject I knew of..

  • Daily

Gillar

Kommentarer