Välj rätt kalender

Inspiration

Fick en fråga om jag kunde tipsa om lite olika kalendrar. Självklart kan jag det!
I gymnasiet hade jag mycket läxor, prov och jobb. Jag behövde samla all information någonstans, så jag slapp hålla koll i huvudet. Det är redan mycket som det är och därför blev kalendern min räddning. Jag var alltid den i klassen som hade koll, eftersom jag skrev upp allt i kalendern och hade med mig den varje dag. Jag missar helt enkelt inte prov, läxor, möten, jobbpass eller dylikt, för att jag tycker om min kalender och jag använder den. Jag själv tycker att det är skönt med uppslag där man ser hela veckan, jag tjatar om det, men du får bättre översikt och bättre koll. Du ska vilja använda kalendern, du ska vilja skriva alla läxor, möten etc där. Det är därför viktigt att ha en kalender du själv tycker om, som du tycker är fin, inspirerande och lätt att förstå. Nöj dig inte med första bästa utan leta runt lite.

Bilder lånadade från Andrea Hedenstedt & Felicia Aveklev

Dessa kalendrar som ni ser ovanför är perfekta om man inte riktigt hittar någon man tycker är fin i butik. På framsidan och baksidan kan du lägga in egna bilder eller något fint citat. Inuti kan du välja olika färger, organisera på lite olika sätt och lägga in lite extra spalter som "Veckans prov" för att få extra bra koll på allt som händer. Jag själv saknar några få saker i denna, annars skulle jag verkligen köpa en sån här, den är toppenbra! Du kan dessutom välja lite olika storlekar på själva kalendern.

HÄR har ni en kalender som både funkar till planering med veckouppslag {som gör att man får en bra översikt} men också som hjälp för att inspirera dig till bättre hälsa. Den innehåller även tänkvärda texter. Älskar när det finns citat eller liknande i en kalender som kan pusha en till att göra bättre!

HÄR hittar ni kalendrar från Paperblanks som säljs på Akademibokhandeln. På den länkade hemsidan kan ni hitta retailers för de olika kalendrarna. De här är lite dyrare, men såå fina!! De säljer också anteckningsböcker med liknande mönster och insidan på de här kalendrarna verkar ha vågräta veckouppslag.

HÄR har ni som en katalog från burde {där min egen kalender kommer ifrån} där ni kan hitta olika sorters kalendrar med olika framsidor och innehåll. Jag rekommenderar att ta en business eller weekly då man får bättre översikt {skippa att ha en dag på varje sida} och kan planera bättre. Burde säljer sina kalendrar hos Akademibokhandeln bland annat.

Som ni märker har jag bäst koll på just Akademibokhandelns utbud, då jag tycker om att gå in i en butik och känna på material och tycker att de har det bästa utbudet då. Jag har dock googlat runt lite och mest hittat internetsidor där de säljer kalendrar du kan designa själv och inom det området tipsar jag om personligalmanacka.se som jag tycker verkar bäst! Vill du designa lite själv har Akademibokhandeln också kalendrar som du kan byta ut framsidan på, till egna bilder exempelvis.

Gillar

Kommentarer